Orthodontie

Orthodontie

Wanneer tanden en/of kiezen scheef staan is het soms noodzakelijk om een beugel te plaatsen. De beugel zorgt ervoor dat je tanden en kiezen rechter komen te staan. Zo kun je bijvoorbeeld beter kauwen. Ook je tanden poetsen gaat gemakkelijker. Daardoor blijven je tanden en kiezen gaaf en gezond. En een mond met rechte tanden ziet er natuurlijk mooi uit!

Er zijn verschillende soorten beugels. Bijvoorbeeld een slotjesbeugel die aan je tanden vast gemaakt wordt. Ook zijn er beugels die u zelf in en uit kunt doen. Soms komt daar een buitenboordbeugel bij. Die zit met een band om uw achterhoofd of uw nek vast. Misschien moet u de beugel dag en nacht dragen. Of u hoeft hem alleen maar ‘s nachts in. Het hangt er allemaal vanaf hoe scheef uw tanden en kiezen staan. En wat er voor nodig is om ze op de goede plek te krijgen.

Een lach met mooie rechte tanden zorgt voor een vriendelijke uitstraling. Eigenlijk geldt dat op elke leeftijd. Dit is niet de enige reden om een beugel te nemen. Rechte tanden zijn ook makkelijker schoon te maken dan scheve tanden. Het onvoldoende schoonhouden van de tanden is de belangrijkste reden voor gaatjes, tandvleesziekten en het verloren gaan van tanden. Daarnaast is een recht gebit belangrijk voor een goede kauwfunctie. In ernstig verkeerde beten kunnen de tanden het tandvlees beschadigen. Bij een diepe beet kunnen de ondertanden in het gehemelte achter de boventanden gaan bijten, wat erg pijnlijk kan zijn. Daarnaast zijn de tanden belangrijk voor een goede spraak. 

Het gezamenlijke doel van ons team is orthodontie van een hoge kwaliteit te leveren, aangepast op de wensen van de patiënt, zodat u als patiënt tevreden en blij bent met zowel het behandelverloop als het behandelresultaat.

Een orthodontische behandeling kan, door het rechtzetten van tanden en kiezen, de kans op cariës en tandvleesziekten verkleinen, de kauwfunctie verbeteren en vaak neemt het zelfvertrouwen toe. De praktijk is niet alleen gericht op de orthodontische behandeling van kinderen. Ook volwassen patiënten worden behandeld voor gebitsregulatie, van kleine correcties tot uitgebreidere behandelingen. Wij proberen iedereen gerust te stellen en vinden het belangrijk dat iedere patiënt de tijd krijgt die hij of zij nodig heeft. 

Tandarts voor orthodontie

Binnen onze praktijk zijn wij gespecialiseerd in Orthodontie. Een tandarts voor orthodontie heeft na de opleiding tandheelkunde nog aanvullende cursussen gevolgd om zich te bekwamen in de orthodontie.

Onze tandartsen voor orthodontie zijn Rutger Spreij, Clara Spreij-van der Goes en Ana Coelho. Bij hen kunt u terecht met vragen over de mogelijkheden met betrekking tot orthodontie. Ook onze orthodontie-assistente Annemiek kan u hier veel over vertellen.

Tandarts Spreij informeert u graag zo volledig mogelijk. Stel uw vraag of bel voor telefonisch advies direct met de gerenommeerde tandartspraktijk uit Bennekom. 

Kosten van een beugel?

De tarieven worden landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza). De kosten van de behandeling zijn daarom helemaal afhankelijk van de duur van de behandeling en de gebruikte apparatuur. De duur van de behandeling en de benodigde apparatuur is afhankelijk van de ernst van de afwijking.

Na een eerste consult kunnen wij u een gerichte begroting meegeven wat de kosten van de beugelbehandeling. Wij stellen het op prijs dat u vooraf alvast informeert bij uw eigen verzekering wat de vergoeding voor orthodontie is.

Orthodontie