Onlays

Onlays

Mogelijk alternatief voor een vulling of kroon

Wanneer u een slechte of afgebroken kies heeft dan kan deze worden hersteld met behulp van een vulling of wanneer vullen niet mogelijk is kan een kroon een goede mogelijkheid zijn. Echter het nadeel van een vulling kan zijn dat uw kies minder sterk wordt en bij het plaatsen van een kroon moet veelal aardig wat tandweefsel worden weggehaald. Daarom kan de tandarts in bepaalde gevallen besluiten om een inlay of onlay te plaatsen. 

Wat is een onlay?

Bij deze behandeling wordt er een keuze gemaakt tussen een inlay of een onlay. Een inlay wordt in het kauwvlak van de kies geplaatst. Een onlay wordt deels over de kies geplaatst en is derhalve wat groter. 

Een onlay laten plaatsen

De tandartsen van Tandarts Spreij bepalen vooraf waar uw gebit het meest geschikt voor is en wat esthetisch gezien het mooiste resultaat oplevert. Wanneer gekozen wordt voor het plaatsen van een onlay worden de volgende stappen doorlopen: 

  1. Uw oude vulling en aangetast tandweefsel wordt weggehaald.
  2. Gebitsafdruk om de vorm van de onlay te bepalen.
  3.  Kleurkeuze van de onlay die naadloos aansluit bij uw gebit.
  4.  De onlay wordt in uw kies bevestigd.

Benieuwd of een onlay voor u de oplossing is? 

De tandartsen van Tandarts Spreij informeren u graag zo volledig mogelijk. Stel uw vraag of bel voor telefonisch advies direct met de gerenommeerde tandartspraktijk uit Bennekom.

onlay