Kronen

Kronen

Wat is een kroon?

Kronen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug. Uitgebreid gerestaureerde elementen worden op deze manier weer veilig gesteld. 

Wanneer een kroon?

Bij uw bezoek aan tandarts Spreij zal de tandarts eerst een analyse maken van uw huidige gebit en hierbij onderzoeken of een kroon daadwerkelijk noodzakelijk is. Wanneer door de tandarts, in overleg met u, wordt besloten om een kroon te plaatsen dan zijn hier meestal twee redenen voor: 

  1. Er is onvoldoende houvast voor een vulling. Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan waardoor het gaatje niet meer gevuld kan worden.
  2. Verbeteren van het uiterlijk van uw gebit. Meestal gaat het daarbij om verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen die vooraan in de mond staan. Door het plaatsen van een kroon zal uw gebit er weer prachtig uit gaan zien.

Kronen laten plaatsen

Wanneer de tandarts heeft vastgesteld dat het plaatsen van een kroon voor u de beste oplossing is dan wordt u vooraf uitgebreid geinformeerd over de behandeling. Bij het plaatsen van een kroon worden de volgende stappen doorlopen: 

  • Afslijpen van de tand of kies.
  • Gebitsafdruk om de vorm van de kroon te bepalen.
  • Beetregistratie om de hoogte van de kroon.te bepalen.
  • Kleurkeuze van de kroon die naadloos aansluit bij uw gebit.

Benieuwd of een kroon voor u de oplossing is?

De tandartsen van Tandarts Spreij informeren u graag zo volledig mogelijk. Stel uw vraag of bel voor telefonisch advies direct met de gerenommeerde tandartspraktijk uit Bennekom.

kronen