Implantologie

Implantologie

Een compleet team van tandartsen & tandtechnici

Implantologie is het snelst groeiende onderdeel binnen de tandheelkunde. Wanneer er in uw gebit een of meerdere tanden ontbreken, zijn implantaten een mogelijke oplossing om de ontbrekende tand of tanden te vervangen. Binnen Tandarts Spreij is een compleet team van tandartsen en tandtechnici aanwezig die zich met diepgaande kennis en technieken hebben gespecialiseerd in reconstructieve tandheelkunde. 

Wat is een implantaat?

Een implantaat lijkt op een titanium schroefje en is te vergelijken met eenkunstwortel, welke op de plaats gezet kan worden van de wortel van de tand of kies die in uw gebit verloren is gegaan.Dit titanium is heel biocompatibel, dat wil zeggen dat het lichaam het nietafstoot, waardoor het bot er direct tegen aan kan groeien. Dit proces wordtosseointegratie genoemd. Van veel implantaten is het titanium oppervlakruwer gemaakt, wat de botgroei rondom het implantaat versnelt en waardoor deze na de inheling ook vaster in het bot zal zitten. Tegenwoordig helen de implantaten in +/- 98% van de gevallen succesvol in, bij o.a. botherstel operaties, rokers en diabeten liggen deze percentages mogelijk wat lager. Uit onderzoek blijkt nu dat de tienjaarsoverleving van implantaten tussen de 90 en 95% ligt. 

Het plaatsen van een implantaat

In principe kan bij iedereen met volgroeid kaakbot (vanaf ongeveer achttien jaar) een implantaat worden geplaatst. Voor een succesvolle behandeling moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen: 

  • U moet voldoende kaakbot hebben voor de verankering van de implantaten.
  • Uw kaakbot moet gezond zijn.
  • Het tandvlees van de resterende tanden moet gezond zijn. Is dat niet het geval dan wordt dit eerst behandeld.

Tandarts Spreij beoordeeld aan de hand van röntgenfoto’s of u voldoende kaakbot heeft en of het gezond is. Indien u niet voldoende kaakbot heeft is het mogelijk om eerst nieuw kaakbot te laten ontstaan. 

Benieuwd of een implantaat voor u de oplossing is?

De tandartsen van Tandarts Spreij informeren u graag zo volledig mogelijk. Stel uw vraag of bel voor telefonisch advies direct met de gerenommeerde tandartspraktijk uit Bennekom. 

Implantologie